sobota 16. júna 2007

Co sa deje, resp. nedeje...

Ja viem, ja viem... vela som toho za poslednu dobu nenapisala. Ale mam na to dost dobry dovod....nic sa niedalo, teda relativne nic. Mali sme nejake tie party (vsak ako kazdy vikend...) a Veron navarila palacinky na Slovensky sposob. Vsetkym samozrejme chutili. Raz som bola pozvana na dobru Kolumbijsku veceru (pozvanie bolo na 6tu poobede, zacali sme jest o 9tej – esteze to cakanie stalo za to...) a na tak isto dobry Kolumbijsky obed. A ze kde sa nabralo tych 5 kg?

Prisli nejaki ti novi stazisti - Alex z Ukrajiny (teraz to uz mozme nazvat invazia vychodnej Europy (hm, Veron by mi hned vynadala, ze my sme predsa stred Europy...) a dvaja Amici, o ktorych napisem neskor, ked ich viac spoznam.

Konecne som sa stretla na Skype aj so svojou starou mamou. Pre mna velka udalost, pretoze doma sa vidime casto, no teraz sme si dali pauzu 5 mesiacov. Kedze s Lukim, rodicmi a niektorymi mojimi kamaratmi si pokecame kedykolvek ked nam to casovy posun dovoluje, vymozenost zvana Skype plus video kamera je pre mna uz normalnou zalezitostou. No moja stara mama (tymto ju aj pozdravujem a bozkavam), ktora zazila eru bez TV a eru cierno bielej Tv, sa nevedela vynacudovat. Ved preco aj nie – super sa pocujeme, vidime a k tomu este vsetko zadara!!! Ach...kto si chce pokecat?

Po 5 mesiacoch sa mi podarilo otvorit si konecne ucet v banke (opat sa tu uplatnilo stare zname ´manana´, preto tych 5 mesiacov...). V banke som utrzila dalsi kulturny sok – ked zadavali do systemu moje udaje, akosik nevedeli najst v zozname krajin Slovensko (ani Eslovakia, ani Republica Eslovaca), tak som nakoniec skoncila pod Republica Checa, za ktorou bolo v zatvorke napisane ´byvala Juhoslavia´. Plakat ci smiat sa?

V skole sa nam skoncil prvy polrok. Uz mame po: pripravovani a opravovani pisomiek, zadavani znamok do systemu, papierovaciek okolo znamok a stretnuti s rodicmi …a hlavne na dost dlhu dobu si odychneme….aj ked mi niektore deti budu chybat…

Podstatne je, ze sme necestovali. Setrili sme peniazky na nase 4 TYZDENE PRAZDNINY. Nech zije zivot ucitelov!!! Vyrazame na 3 tyzdne na pobrezie ku Karibiku…Jupi!!! Neminieme ani ´Stratene mesto´ v Sierre Nevade. Sme piati (2 Slovenky, 1 Madar, 1 polo Amik, polo Kolumbijcan a 1 uplny Kolumbijcan). Mame stany, spacaky, deky a jeap na cestu. Co nam viac chyba ku stastiu?

Len pre zaujimavost – plan nasej cesty najdete tu: Trip_to_the_coast.ppt

Adios!!! Uvidime sa o 3 tyzdne…

2 komentáre:

JANKA a ONDREJ povedal(a)...

joooj prazdniny :-) len si ich pekne uzite, aby ste mali na co spominat :-)
pozdravujeme Veron.....ahojte

Juraj povedal(a)...

Cau Vafka! Opatrne v tej Sierra Nevade, radsej sa vzdy pytajte miestnych.

Aale o inom som chcel, ucet mi sice otvorili hned, vypisy mi chodili na meno Zdinak Eslovaca (trochu sme asi doplietli kolonky) a ked som uz tridsiaty krat na nejaky papier pisal meno, priezvisko a meno obcianky, radsej ma uz vyviedli z miestnosti. Asi som vyzeral zeby som tu pani najradsej vyhodil cez zavrete okno :-).