utorok 27. februára 2007

Halusky, cesnacka, pivo a Demenovka...

Tak ako je to v AIESEC zvykom, kazdy stazista musi navarit tradicne jedlo. Ako prve sme prisli na rad my Slovenky. Nikto z nasich AIESEC kamaratov si nechcel nechat ujst prilezitost ochutnat nieco z tej krajiny, ktoru je tak tazke najst na mape. A tak sme varili halusky a cesnacku pre 30 ludi. Fu – makacka... Ale aj napriek dost chabej nahrade za bryndzu (nejaky slany syr z pobrezia) chutilo.
Velmi ma prekvapil zaujem o nas znak a nasu vlajku (vie mi niekto povedat co znamenaju farby na nasej vlajke? Pytam sa, lebo Kolumbijcania v tom maju jasno...)
O tom, ze si pochvalovali nase pivo (ako vzorku som pouzila Corgon) sa ani nemusim zmienovat. Ako im chutila Demenovka? Hadajte!
Viac foto najdete tu.

3 komentáre:

Jirka povedal(a)...

No bryndzove halusky s nejakym divnym syrem, to by se jeste sneslo, pro totalni katastrofu clovek nemusi do Kolumbie, ale naopak staci zajit u nas na skole do menzy. Uz dvakrat jsem zaznamenal, ze bylo v nabidce jidlo "bryndzove halusky se slaninou", ovsem byly to pouze suche halusky se slaninou, bryndza nikde, ani zadna nahrazka. Se divim, ze jim nekdo z te asi tisicovky Slovaku na nasi skole neprisel rozbit usta za tu dehonestaci:))

Juraj povedal(a)...

Ja si pamatam, ked sme to robili v Bogote, tiez sme mali asi 30 ludi a boli sme 3ja co mali varit. Nechcela nam vriet voda, bol problem z cestom, no jednym slovom katastrofa, ale ked som to zobral do ruk ako chief cook uz to islo. PO troch hodinach sme boli ready a boli uplne super. Este ze jedna moja kamaratka co ma prisla pozriet doniesla frndzalicu 60%, vsetci mali veselu naladu a nikomu tie halusky dlho nechybali :-).

Marek povedal(a)...

Myslim, ze zacnem Tvoj blog navstevovat castejsie. Sranda, kolko veci sa da zazit na jednej stazi.
Musim sa asi do konca skoly naucit varit tie bryndzove halusky :)