utorok 13. februára 2007

Vylet na Lucasovu farmu a skanzem

Este pred vyletom na farmu, sme sa zucastnili stretnutia AIESECarov (plenarky), kde sme boli velmi milo privitani. Predstavili sme seba aj svoje krajiny strucnou prezentaciou a malou pochutkou. Juj, ale su radi, ze nas tu maju...

Sobotu vecer a nedelu sme stravili na farme byvaleho prezidenta AIESEC EAFIT. Farmou nazyvaju to, co mi nazyvame chata, resp. chalupa. Teda domcek mimo mesta, v krasnej prirode...ja by som tam kludne ostala byvat... Ved rano vstanem, odtrhnem si pomaranc zo stromu, nadycham sa cerstveho vzduchu...aj ked to vstavanie moze byt obcas trosku tazsie, hlavne ked vecer predtym vypijete pol flase Aquardiente (tradicny kolumbijsky alkohol s prichutou anizu, cca 40tka.....tiez znamy pod nazvom `Ohniva voda`.) a mate za sebou par pokusou zatancovat salsu. No o krase tohto miesta, je najlepsie presvedcit sa na vlastne oci, napr. tu.

V nedelu sme sa vybrali do skanzemu „Tutucan“. Neprestavala som sa vytesovat z nadhernej kolumbijskej kultury, umenia, jedla, napojov (napr. Panela-napoj, ktory vam priamo pred ocami vyrobia z cukrovej trstiny) a architektury. Pre kolumbijacanov sme vsak najvacsou atrakciou boli my styria Europania. Z nicoho nic sme sa ocitli na podiu miestneho ochotnickeho divadla, ktoreho herci nas zapojili do svojho programu. A tak, za to, ze mame modre a zelene oci, blond vlasy a nevieme ani ceknut po spanielsky, sme zozali potlesk od cca 300 ludi...

5 komentárov:

Lukas Horvath povedal(a)...

alkohol co ma 40 promile? to akoze je 40 promile alkoholu na mnozstvo vody? Clovek pri 5-tich promile alkoholu v krvi zvykne zomierat :-)))

Inak pekne prispevky (az na tu gramatiku, hehehe)... ok ok uz nebudem podpichovat

pekny den prajem do dalekej kolumbie.

Milan Kyseľ (Miňko) povedal(a)...

To s tym pomarancom je dobre, to aj ja by som cel:-)

Mafo povedal(a)...

Luky, alkohol, co ma 40 promile ma vlastne 4% alkoholu. 1 ‰ = 1/1000 = 0,1 %. 10 ‰ = 10/1000 = 1/100 = 1 %.
Evi, ten alkohol je z anizu? Chuti to ako haslerkovica :-)? Podobne chuti Ouzo z Grecka, to je tiez z anizu.

Peter Cernak povedal(a)...

"...ja by som tam kludne ostala byvat..."

Luki pozor, aby ti tam neostala na nejakej farme...

Eva Vollmannova povedal(a)...

Dakujem aj Lukimu aj Mafovi, za potrobnosti ohladom alkoholu. Zase som o nieco mudrejsia... Nie Mafo, nechuti to ako haslerkovica, ale skor vodka s prichutou anizu. Dufam, ze sa mi podari doniest domov malu vzorku :-)